Activiteiten, te boeken vanaf camping Riverside in Appeltern, Nederland

Op locatie kun je je bij onze reisleiding opgeven voor de volgende activiteiten:

Kanovaren

Ga mee op safari door het prachtige waterlandschap in een Canadese kano. Maak een gewone kanotocht of volg de route aan de hand van puzzeltochtvragen. (Halve dag € 9,50 p.p.)

Outdoorsteppen
Op een sportieve step ga je op pad voor een rondje om het recreatiegebied De Gouden Ham. Onderweg is er een oversteek met een idyllisch fietspondje. (Halve dag € 9,50 p.p.)

Fietshuur (tarieven zijn per dag):
Toerfiets € 9,50
Ebike € 21,50
ATB € 13,50
Tandem € 17,50
Bij de fietshuur krijg je een leuke route door het Land van Maas en Waal mee.

Vlottenbouwen en -varen 
Vlottenbouwen staat altijd garant voor een hoop (water-)pret. We maken teams en jullie krijgen van onze instructeur palen, tonnen en touwen en dan is na een korte uitleg de rest aan jullie. Uiteraard blijft onze instructeur wel in de buurt om af en toe wat tips in te fluisteren. Zijn jullie in staat om met het vlot de overkant te halen? Of wordt het een waar waterballet? Voor iedereen vanaf ongeveer 10 jaar. (Duur 1,5 uur prijs € 7,50 p.p.)

Boerengolf aan de Maas
Ga mee en trek erop uit in de mooie natuur van de uiterwaarden aan de Maas. Loop tussen de grazende brandrode runderen door en volg ons boerengolf parcours. Ouderwetse en ongedwongen gezelligheid. Het is de bedoeling om met zo min mogelijk slagen het parcours af te leggen. (Duur 1,5 uur € 5,- p.p.)

Boogschiet clinic
Handboog, kruisboog en blaaspijpschieten. (Duur 1,5 uur € 12,50 p.p.)
Spannen, richten en loslaten! Boogschieten lijkt eenvoudig maar is voor velen toch nog best lastig. Van onze instructeur krijg je alle tips en trics. Naast handboogschieten komt tijdens deze clinic ook kruisboogschieten en blaaspijpschieten aan bod. Wie gaat er met de highscore naar huis....?

Shoot Out (Larpschieten)
Een nieuwe spannende spelvorm waarbij twee teams het tegen elkaar opnemen met handbogen en larp-pijlen. Een combinatie van boogschieten, paintbal en trefbal. Hunt your friend: de nieuwe rage in Nederland. Een lekker actief programma voor iedereen vanaf 12 jaar. (Duur 1,5 uur met een pauze met drankje naar keuze in de Beachclub, € 16,50 p.p., vanaf 8 personen)

Escape Eiland
Je wordt met je team gedropt op een totaal verlaten eiland vlakbij het schiereiland van camping Riverside. Door middel van puzzels, raadsels en teamwork moet je de juiste hints oplossen om weer van het eiland af te komen. (Incl. kanotocht heen en terug € 21,50 p.p., duur 2 uur.)

Obstacle run
Een parcours van ongeveer vijf kilometer door weilanden, mul zand en over heuveltjes met onderweg nog ongeveer twintig objecten waar je overheen/onderdoor moet klauteren. Iedereen mag deze hindernisbaan gebruiken, dus wil je een keer je klim-, klauter- en trekkrachten uitproberen dan is het nu je kans!
Een vrij toegankelijk parcours met diverse obstakels/hindernissen (gratis)

Klimmen in combinatie met Lowrope touwparcours 
Je kunt ‘m niet missen op ons prachtige terrein: de hoge Klimtoren! Lukt het jou om helemaal naar boven te klimmen? Eenmaal boven begint deel twee: ABSEILEN! WoooooW
Lowrope parcours:
De spectaculaire “Low Rope”: Een hindernisbaan op 1,5 meter hoogte. Lekker buiten tussen de bomen klimmen en balanceren tussen touwen, balken en kabels. Lukt het je om het hele parcours af te leggen zonder de grond te raken? (Prijs € 10,- p.p.)

Zeilen
Voor de verhuur hebben we een 6-tal polyvalk zeilboten waarbij je het 400 ha. Grote gebied van het recreatiegebied De Gouden Ham kunt gaan verkennen.
Huur halve dag € 60,- en een hele dag kost € 75,-.
Heb je in het verleden wel eens gezeild, maar even iemand nodig om weer eten uit te leggen hoe het ook alweer allemaal in elkaar steekt? Dan is er een opfrisuurtje van 1 uur (€ 35,- ter plaatse) waarbij we je weer op weg helpen.
Zeilcursus: Er zijn voor onervaren zeilers dagcursussen waarbij je 5 uur (€ 165,- per deelnemer incl. boothuur, instructeur) met een instructeur op pad gaat en waarbij je alle kneepjes leert. Meestal kun je na twee instructiedagen zelf op pad. Maximaal 3 deelnemers per boot.

Motorbootje
Met onze Giethoornse Picknickpunten kun je met maximaal 4 volwassenen en 4 kinderen een gezellig dagje op het water beleven. Onderweg kom je veel passanten steigers tegen waar je van boord kunt gaan om aan wal te picknicken of om te zwemmen. Het motorbootje is eenvoudig te bedienen. (Prijs halve dag € 55,- en een hele dag kost € 70,-)

Tuk en boot arrangement
Eerst vaar je een mooie tocht met een stille sloep waarmee je vanaf het water de omgeving gaat verkennen (dus zonder motorgeluid). Na twee uurtjes varen we naar de plek waar de TukTuk op je staat te wachten waarmee jullie zelf (na een korte uitleg) een leuke tocht gaat maken over dijkjes van het Rivierenland (jullie krijgen een route van ongeveer 2,5 uur mee en diverse tips voor onderweg) (Duur: Hele dag, € 42,50 p.p.)

Suppen
Peddel al staand over het water. Bewaar je evenwicht als je op deze sup staat en beweeg je voort met een lange peddel over het water. Gezellige groepsactiviteit. (Duur 1 uur € 12,50 per persoon)

Banaanvaren 
Op een banaan achter een speedboot rondscheuren en bochten maken. Lekker met een ploegje achter elkaar zitten en rondhobbelen over het water en het is de kunst om niet in het water te vallen. (€ 10,- p.p., duur ongeveer 20 minuten)

Electrische Sloep
Met een bootje en heerlijk door het recreatiegebied varen. Vaarbewijs is niet nodig. Je krijgt een kaart van het gebied mee hoe je kunt varen. 7-p sloep halve dag € 90,- en 11-p sloep kost € 120,- voor halve dag

Waterskiën, Wakeboarden, Kneeboarden of Wakeskaten op de Maas (€ 25,- p.p. per 15 min.)

Aansprakelijkheid
De deelname aan excursies en/of sportactiviteiten binnen of buiten het in deze informatie en/of op onze websites vermelde programma's, gebeurt altijd voor risico van de deelnemer(s), ook indien deze door de medewerkers van onze campings wordt georganiseerd.
De deelnemende campings noch de met haar samenwerkende partners kunnen enige verantwoordelijkheid aanvaarden, wanneer aan deze activiteiten wordt deelgenomen.

Boek snel een Freecamp Classic Huurtent en kom samen met ons genieten van de prachtige omgeving in het land van Maas en Waal in ons eigen Nederland!