Camping Au Bord de l’Ourthe
 


OMSCHRIJVING
Camping au Bord de L’Ourthe is een gezellige minicamping en ideaal voor gezinnen met kinderen. Er is haast geen verkeer op de camping, omdat de auto's op de parkeerplaats bij de ingang staan. Uiteraard mag de auto met het in- en uitpakken van uw spullen bij de accommodatie komen. Daarna zien wij de auto graag terug op de parkeerplaats.

FACILITEITEN
De campinggasten hebben toegang tot het zwembad, speeltuinjes, een airtrampoline en spellen als tafeltennis, darts en levensgroot schaken. De bar en receptie vindt u in het ‘beachhouse’ waar ons Nederlandse team u graag van dienst is. Op de camping staat een centraal toiletgebouw met acht douches, vier toiletten, een wasmachine, een wasdroger en afwastafels met waterpunten.

OMGEVING
Supermarkten zijn voornamelijk te vinden in de dorpen Comblain-au-Pont en Sprimont, beiden op 5 minuten rijden van de camping, en Aywaille, op 15 minuten rijden van de camping. In Sprimont vindt u een Lidl en een Delhaize, maar ook een ijssalon met overheerlijk ambachtelijk ijs, enkele restaurants en terrasjes. Aywaille is groter dan Sprimont en hier vindt u de supermarkten Aldi, Carrefour en Lidl, een bouwmarkt, verschillende modewinkeltjes en een overvloed aan gezeillige terrasjes en restaurants. 

ACTIVITEITEN op de camping te boeken
(Klik hier voor meer informatie over de activiteiten)
Er worden veel activeiten georganiseerd op de camping zoals kanovaren, boogschieten, outdoorsteppen, mountainbiketochten, speleologie of een avontuurlijke dag in Carriënta. Carriënta is een oude mijn die is omgetoverd tot een challengeparcours. 
Uiteraard staan alle activiteiten onder toezicht van enthousiaste en goed getrainde instructeurs. 


Naast deze activiteiten verzorgt de camping ook kinderanimatie gedurende de schoolvakanties. Onder begeleiding en leiding van onze Nederlandse medewerkers gaan de kinderen knutselen, een fakkeltocht lopen, bingo spelen, spelletjes spelen en nog veel meer!
Ook op eigen houtje is er genoeg te beleven, zo zijn er rondom de camping wandel- en fietspaden te vinden, ligt er op 15 minuten rijden het safari- en dierenpark Monde Sauvage in Aywaille en zijn er genoeg leuke steden en dorpen in de directe en indirecte omgeving terug te vinden. Denk aan Luik, Durbuy, Spa of Remouchamps.

OMGEVING
In het nabij gelegen plaatsje Aywaille, een erg gezellig toeristisch stadje met verschillende modewinkeltjes en een overvloed aan gezellige terrasjes en restaurantjes. Hier zijn ook de grote supermarkten zoals Lidl, Aldi en Carrefour, een bakkertje en een bouwmarkt.

Als u bereidt bent verder te gaan dan enkel de directe omgeving te ontdekken, maar wel van plan bent om leuke dingen te ondernemen dan adviseren wij u enkele activiteiten: de Luikse markt, het safari- en dierenpark Monde Sauvage in Aywaille, een dagje uit naar Spa of met de kinderen naar Plopsaland in Coo. Ook een leuke activiteit: het blote voetenpad in Gouvy.


Route-omschrijving met eigen vervoer vanaf Maastricht:
- Volg vanuit Maastricht de A2 naar Luik
- Neem vanaf Luik de A26 / E25 richting Luxembourg / Bastogne / Spa
- Afslag 45 Sprimont.
- Onderaan de afslag rechtsaf.
- In Sprimont op de rotondes (2x) rechtdoor richting Comblain-au-Pont.
- Na 5 kilometer in Chanxhe vlak VOOR de brug linksaf het dorp in.
- Rechts met de weg meerijden, weg langs het water volgen.
-  Na +/- 1 km komt u in Rivage.
- Doorrijden tot het station van Rivage.
- Tegenover het stationnetje ligt aan de oever van de Ourthe onze 
  camping Au Bord de  l'Ourthe.
- Afstand vanaf Utrecht: 234 kilometer

 

Ook met het openbaar vervoer is de camping gemakkelijk te bereiken. Er ligt namelijk een treinstation dichtbij de camping. Reis simpelweg van Maastricht naar Luik en stap daar op de trein richting Rivage.

Adres:

camping Au Bord de l’Ourthe
Rue de Rivage 57
4140 RIVAGE (SPRIMONT) - BELGIE


Telefoon: +31 (0) 20 895 06 90
E-mail: info@freecamp.nl