Handdoekje leggen, we gaan er samen wat van zeggen...

Uit onderzoek blijkt dat driekwart van de vakantiegangers zich ergert aan mede-gasten die ligbedden of stoelen rond het zwembad claimen door er een handdoek op te leggen. De meeste ‘handdoekenleggers' verdwijnen daarna vaak voor uren, terwijl zij wel een bedje bezet houden...

Meedoen
‘Eigenlijk wil het grootste deel van de vakantiegangers niet meedoen met dit fenomeen'. Toch reserveren velen hun stoel op deze manier, omdat anderen het ook doen. Van de ondervraagden laat 16 procent weten dan ook maar mee te doen, omdat ze anders nooit aan het zwembad kunnen liggen.' Slechts een kleine minderheid van 4 procent geeft aan het claimen van een zonnebedje met een handdoek de normaalste zaak van de wereld te vinden...

Signaal
Met dit schrijven willen wij u en onze medewerkers bewegen hier iets aan te doen. Wij willen dus een signaal geven dat we hier gezamenlijk iets aan kunnen doen. Dit soort ergernissen kunnen de vakantie verpesten... En wij willen er juist voor zorgen dat iedereen een fijne vakantie kan beleven. 

En daarom stellen wij de volgende regels:
- Het is nadrukkelijk niet toegestaan een handdoek (of iets dergelijks) op een ligbed of stoel te laten liggen als u het zwembad en bijbehorende terras verlaat. 
- Het is ook niet toegestaan om een ligbed of stoel voor een ander bezet te houden.
- Onze medewerkers kunnen (ook op verzoek) de handdoeken verwijderen. (Dit is onder meer van toepassing op onze camping camping Olympia waar zich de zwembaden bevinden).