Camping Les Pommiers

OMSCHRIJVING
Camping Les Pommiers is een bescheiden natuurcamping met 63 plekken in het dorpje Chanxhe, midden in de Belgische Ardennen, op een uur rijden van Maastricht. Les Pommiers ligt aan de rivier de Ourthe en is omgeven door bergen en bos. Les Pommiers is de ideale plek om te genieten van een relaxte kampeervakantie. Het is een knusse en goed verzorgde camping waar iedereen tot rust kan komen.

FACILITEITEN
De camping beschikt over een sanitairblok met acht douches, toiletten, een wasmachine en een wasdroger. Een receptie met zithoek en leeshoek met Nederlandstalige boeken. Achteraan bevindt zich een kampvuurplaats maar u kunt ook een vuurschaal huren om een klein kampvuurtje bij uw accommodatie te maken.

Wilt u de dag goed beginnen met de verse broodjes van onze broodjesservice? En ’s middags lekker actief bezig zijn en ’s avonds de dag af sluiten met een gezellig kampvuur? Op deze camping is het simpelweg genieten van de natuur en de rust die deze camping biedt. 

OMGEVING
Supermarkten zijn voornamelijk te vinden in de dorpen Sprimont, op 5 minuten rijden van de camping en Aywaille, op 15 minuten rijden van de camping. In Sprimont vindt u een Lidl en een Delhaize, maar ook een ijssalon met heerlijk ambachtelijk ijs en enkele restaurants. Aywaille is een leuk toeristenstadje en u vindt u er de supermarkten Aldi, Carrefour en Lidl, een bouwmarkt, verschillende modewinkeltjes en een overvloed aan gezeligge terrasjes en restaurants. Ook worden er markten gehouden waar men brocante te koop aanbiedt. In het dorp Esneux, op 15 minuten rijden van de camping, vindt u een boulevard aan de rivier met allerlei restaurants en terrasjes. 

ACTIVITEITEN op de camping te boeken
Ook worden er veel activeiten georganiseerd op de camping zoals kanovaren, boogschieten, outdoorsteppen, mountainbiketochten of een avontuurlijke dag in Carriënta. Carriënta is een oude mijn die is omgetoverd tot een challengeparcours. Uiteraard staan alle activiteiten onder toezicht van enthousiaste en goed getrainde instructeurs. Naast deze activiteiten verzorgt de camping ook kinderanimatie tijdens de schoolvakanties. Onder begeleiding en leiding van onze Nederlandse medewerkers gaan de kinderen knutselen, bingo spelen, fakkeltochten, samen spelletjes spelen en nog veel meer!

Uiteraard kunt u ook zelf de omgeving verkennen, in de Ardennen is immers genoeg te beleven! Zo zijn er rondom de camping wandel- en fietspaden te vinden, ligt er op 15 minuten rijden het safari- en dierenpark Monde Sauvage in Aywaille en zijn er genoeg leuke steden en dorpen in de directe en indirecte omgeving terug te vinden. Denk aan Luik, Durbuy, Spa of de grotten van Comblain-au-Pont of de grotten van Remouchamps.

 

Route-omschrijving met eigen vervoer vanaf Maastricht:
- Volg vanuit Maastricht de A2 naar Luik.
- Neem vanaf Luik de A26 / E25 richting Luxembourg / Bastogne / Spa.
- Afslag 45 Sprimont.
- Onderaan de afslag rechtsaf.
- In Sprimont op de rotondes (2x) rechtdoor richting Comblain-au-Pont.
- Na 5 kilometer in Chanxhe over de eerste brug linksaf.
- U volgt het weggetje tot aan het voetbalveld.
- U volgt het weggetje rechtdoor rechts van het voetbalveld.
- U komt dan vanzelf, na 150 meter op de camping aan.
- De receptie ligt rechts bij de ingang van de camping.
- Onze medewerkers helpen u verder.

- Afstand vanaf Utrecht: 230 kilometer
 

Adres:

Camping les Pommiers
Rue Embiérir 18
4171 CHANXHE-SPRIMONT, BELGIE


Telefoon: +31 (0) 20 895 06 90
E-mail: info@freecamp.nl